Muskari

Perheryhmät
(3kk-2-vuotiaat)

  • 45min viikossa

Perheryhmissä painotetaan yhdessäoloa muiden lasten ja aikuisten kanssa. Tunneilla loruillaan, körötellään, lauletaan ja leikitään leikkejä, jotka vahvistavat vanhemman ja lapsen vuorovaikutusta. Tunneilla myös soitetaan keho- , rymi- ja melodiasoittimia, liikutaan musiikin mukaan sekä kuunnellaan musiikkia.

Leikkiryhmät
(3-5-vuotiaat)

  • ​45 min. viikossa

Leikkiryhmässä totutellaan toimimaan ryhmässä. Tunneilla lauletaan, leikitään, soitetaan keho-, rytmi- ja melodiasoittimia, liikutaan musiikin mukaan ja kuunnellaan musiikkia. Tunneilla aloitetaan myös tutustuminen musiikillisiin käsitteisiin sekä opetellaan hahmottamaan rytmiä ja melodiaa leikinomaisesti.

 

Alkeissoitinryhmä
(5-vuotiaat)

  • kantele tai ukulele
  • 45min viikossa

Tutustutaan 5-kielisellä kanteleella tai/ja ukulellella soittamiseen yksin ja yhdessä leikinomaisesti omaa laulua säestäen ja melodioita näppäillen.

Muut työtavat ovat samat kuin muidenkin samanikäisten musiikkileikkiryhmissä.

Jatkava soitinryhmä
(6-vuotiaat)

  • kantele tai ukulele
  • 45min viikossa

Kerrataan ja syvennetään jo opittuja soittotaitoja säestäen soinnuilla ja melodioita näppäillen. Lisäksi kehitetään oman soittimen kanssa musiikillista ilmaisukykyä korvakuulolta sekä nuoteista soittamista. Ryhmässä myös lauletaan, leikitään, soitetaan keho-, rytmi- ja melodiasoittimia, liikutaan musiikin mukaan, kuunnellaan musiikkia. tutustutaan musiikillisiin käsitteisiin sekä opetellaan rytmin- ja melodianhahmottamiseen liittyviä asioita leikinomaisesti.

Soitinvalmennusryhmä
(6-10-vuotiaat)

  • 30-45 min. viikossa

Soitinvalmennusryhmä on tarkoitettu lapsille, jotka haluavat jatkaa musiikinopiskeliua varsinaisen muskarin jälkeen tai eivät ehkä vielä ole valinneet omaa soitintaan. Ryhmän tarkoituksena on tutustuttaa lapsi valitsemaansan soittimeen sekä säilyttää mielenkiinto musiikkia kohtaan.

Bändimuskari
(6-9-vuotiaat)

  • 45min viikossa

Tutustutaan bändisoiton alkeisiin, soittimina lähinnä rummut sekä muut rytmisoittimet, sähköbasso ja kosketinsoittimet. Ryhmässä opetellaan myös 5-kielisen kanteleen soittoa, lauletaan mikrofoneihin ja nautitaan laaja-alaisesti muskaristakin tuttuja työtapoja käyttäen yhdessä musisoimisesta.

Aikataulut ja yhteystiedot

Lisätietoja antaa Matleena Karjalainen tai Saara Taavitsainen

opisto@lahdenmusiikkiopisto.fi